Descoperă ultimele inovații în materie de toalete cu toaleta inteligentă Relax Regal
31/01/2020
Afişează totul

10 sfaturi pentru pasionații de modă dar fără un buget ridicat pentru haine

rochii de seara

rochii de seara

Ne lăsăm adesea cuceriți de modă și tendințele sale și ajungem să ne dorim mai multe piese vestimentare, diferite haine de brand sau accesorii noi în ciuda portofelului care nu este tocmai în asentiment cu viziunile noastre. Cum pasiunea pentru modă nu poate fi trecută cu vederea, poți alege să faci mici schimbări în modul în care privești achizițiile.

Dacă și ție ți s-a întâmplat să descoperi în magazin un articol care să îți placă la nebunie, dar pe care să nu ți-l poți permite, iată câteva sfaturi care te pot ajuta data viitoare.

  1. Începe prin a-ți pune ordine în lucruri – Analizează ce ai în garderobă, ce îți mai vine sau nu și decide dacă există piese vestimentare care ți se potrivesc. De multe ori avem tendința de a ne lăsa purtați de valul lucrurilor noi, fără a conștientiza că poate avem acasă în dulap un pulover roșu asemănător cu cel pe care urmează să-l cumpărăm. Sau poate garderoba este plină de haine pe care nu le mai consideri potrivite stilului tău actual. În orice caz, treci prin toate, probează și sortează-le.
  1. Vinde, oferă sau aruncă – Dacă se întâmplă să deții articole de bună calitate, într-o stare grozavă, dar cu care nu te mai vezi îmbrăcată, alege să le vinzi. Cu siguranță vor exista persoane care să le aprecieze, iar tu îți poți recupera o parte din investiție pentru a-ți cumpăra altceva nou. Poate ai o prietenă sau o cunoștință care s-ar bucura să primească unele dintre hainele tale, ori poate le poți oferi unui nevoiaș. Dacă se întâmplă să descoperi tricouri uzate, cu siguranță vei dori să le dai uitării și să le arunci.
  1. Alege mereu stilul clasic – Poate că ți se pare uneori banal, însă cu o garderobă cu piese vestimentare clasice nu vei da niciodată greș din punct de vedere stilistic. Se știe deja că orice femeie trebuie să dețină acea “little black dress” pentru ocaziile speciale, o pereche de pantofi de calitate, o cămașă albă și o pereche de jeanși negri. Toate acestea pot fi scoase din zona simplă, banală, dacă adaugi câteva accesorii. Piesele vestimentare clasice vor fi mereu versatile și deci se vor adapta mai multor situații din viața ta, fără să fie nevoie mereu să investești în haine noi.
  1. Stabilește un buget pentru micile plăceri vestimentare – Cu ajutorul câtorva socoteli îți vei putea face lunar o mică bucurie. Încearcă să descoperi ce elemente din viața cotidiană nu sunt necesare și de unde ai putea economisi. Poate că mâncarea la pachet este mai puțin costisitoare ca masa de prânz de la birou sau poate nu ai nevoie de toate canalele tv pe care le ai în pachet.
  1. Urmărește perioada reducerilor – Te îngrijorează gândul că trebuie să participi la un eveniment important și nu ai ținuta potrivită, ba chiar ai consultat magazinele și ceea ce ai găsit depășește bugetul? Așteaptă perioada reducerilor și cu siguranță vei găsi rochii de ocazie ieftine și elegante pentru evenimentul tău.
  1. Mergi la croitor sau cizmar – În loc să dai mai departe sau să arunci hainele care ți-au rămas mari sau nu îți vin așa cum ți-ai dori, mai bine alege să le modifici la croitor. Poate că este o fustă pe care o adori sau o pereche de pantofi mult prea tocită, dar care pot reintra în garderoba ta dacă le readuci la viață.
  1. Transformă în loc să cumperi altele noi – Se întâmplă adesea ca micile detalii să facă diferența între o haină pe care ai mai purta-o și una pe care îți dorești să o elimini cât mai repede din dulap. Moda se schimbă, astăzi se poartă dungile, mâine sunt la modă bluzele simple, accesorizate. Încearcă să te adaptezi și să vezi dacă poți de exemplu schimba naturii unei haine pentru a-i reîmprospăta aspectul. Mai puțin costisitor și totuși de efect.
  1. Optează pentru magazinele online – De multe ori se întâmplă să găsești adevărate oferte de preț în cadrul magazinelor online. Poate că urmează să fii domnișoară de onoare sau invitat la o nuntă între cunoscuți. Caută cele mai bune soluții și sigur vei descoperi rochii de seară scurte și ieftine care să se potrivească gusturilor și nevoilor tale.
  1. Evită să speli prea des hainele – Știm, pare de neconceput, însă spălările prea dese duc la deteriorarea materialelor, la decolorarea lor și în final la o uzură mai rapidă. Ai pătat bluza preferată? Nu este nevoie să o bagi la mașină cu totul. Încearcă să rezolvi pata pe loc folosind o periuță. Ți se pare că hainele tale au un miros neplăcut? Încearcă trucul frigiderului. Lasă-le acolo peste noapte și vei fi uimit de cât de bine funcționează.
  1. Mergi la cumpărături alături de un prieten – De multe ori când petrecem timpul prin magazine ne chemăm un prieten care să ne fie alături pentru păreri la cabina de probă. Rolul său ar putea fi însă mai util de atât. Alege să mergi la cumpărături cu prietenul care te va trage de mânecă dacă începi să cheltui mai mult decât ți-ai propus. În felul acesta știi că ai un apropiat pe care te poți baza când te cuprinde febra cumpărăturilor.

Pasiunea pentru frumos și pentru haine este adesea costisitoare, însă poți folosi aceste trucuri pentru a te bucura în continuare de mrejele modei, fără însă a ajunge cu bugetul la limită. Inspiră-te, improvizează, mergi pe clasic și economisește pentru a avea în garderobă piesele vestimentare pe care ți le dorești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *