Unul dintre cele mai cunoscute materiale de construcții, BCA-ul, este o opțiune de construire care a intrat într-o competiție directă cu elementele de cărămidă, grație caracteristicilor foarte bune de rezistență și durabilitate. Dacă vrei să construiești și iei în calcul varianta construirii cu BCA, iată care sunt toate beneficiile pe care le oferă acesta.
BCA-ul este un material deosebit de rezistent, cu ajutorul căruia se pot construi atât structuri pentru interior, cât și pentru exterior. Gama de BCA Ytong de diverse dimensiuni oferă posibilitatea realizării oricăror tipuri de lucrări garantând rezistența acestora și comportarea foarte bună sub sarcină.
Elementele de BCA au rezistențe foarte bune la compresiune, astfel că ele pot fi folosite pentru a realiza pereți portanți sau pereți de compartimentare, atât pentru locuințe cât și pentru spații industriale sau pentru construcții auxiliare precum depozitele, garajele sau magaziile.
Elementele din BCA previn extinderea incendiilor grație faptului că nu ard. Pentru că materialul are la bază elemente naturale, în cazul apariției unui incendiu acesta nu se va aprinde și nici nu va produce scântei incandescente. În plus, elementele din BCA nu emit noxe și pot proteja o clădire, în funcție de grosimea zidului, până la 5-7 ore. BCA-ul, la fel ca și zidăria de cărămidă, este încadrat în clasa A1 privind rezistența la foc.
Elementele din BCA sunt structuri aerate, care ajută foarte mult la o izolare termică de calitate. Alături de un material potrivit pentru izolare, precum vata minerală bazaltică, vata de sticlă sau polistiren, BCA-ul izolează foarte bine din punct de vedere termic, limitând schimburile de temperatură cu exteriorul.
Pentru că este un material care oferă un ridicat confort termic, acest lucru conduce la creșterea eficienței energetice a clădirii. În acest caz, nu vor mai fi necesare consumuri foarte mari, nejustificate, cu energie de orice tip folosită pentru stabilizarea temperaturilor la interiorul locuințelor.
Din ce în ce mai multe persoane preferă să construiască pe bază de BCA pentru că acest material îmbină rezistența cu eficiența costurilor. Astfel, față de beton sau cărămidă, BCA-ul oferă un raport bun calitate preț, care convinge, cumulat cu celelalte avantaje, spre alegerea materialului.
Datorită faptului că blocurile de BCA au dimensiuni relativ mari, de aici rezulta un necesar mic de materiale folosite ca adezivi. Astfel, folosirea mortarului este eficientizată, iar costurile totale cu lucrarea devin și ele mult mai mici.
Acest lucru se cunoaște cel mai bine în contextul lucrărilor mari, acolo unde sunt necesare cantități mari de materiale, însă efectul se resimte la fel de bine și la nivelul lucrărilor pentru case sau ansamble rezidențiale.
Blocurile de BCA nu au o greutate considerabilă, iar acest lucru le face să fie ușor de montat în cadrul oricărui tip de lucrări. În plus, blocurile de BCA pot fi găurite cu ușurință și pot fi manevrate fără a fi nevoie de scule speciale sau de echipe de muncitori.
Pentru că am menționat faptul că blocurile din BCA au greutăți reduse, acest lucru cântărește foarte mult atunci când vorbim despre greutatea proprie a elementelor realizate. În cazul locuințelor, acest lucru înseamnă o mai bună capacitate de transmitere a încărcărilor la teren și o eficiență mai mare a solului în a prelua încărcările mai reduse față de cele transmise de casele din cărămidă sau beton armat.
BCA-ul este unul dintre cele mai apreciate și utilizate materiale în prezent, pentru că acesta oferă multiple modalități de punere în operă, cu rezultate excelente. Alege BCA-ul așadar dacă ai nevoie de un material pe care să te poți baza și care să îți garanteze rezistența și durabilitatea construcției.