Vinul se bucură de o popularitate crescută în rândul adulților, fiind ideal de degustat pentru micile realizări din viața de zi cu zi și pentru ocaziile speciale, dar și de oferit cadou pentru numeroasele evenimente din viața celor dragi ție. Deoarece există o gamă extinsă și variată de soiuri de vin, producătorii trebuie să fie întotdeauna „la zi” cu cerințele clienților pentru a le oferi acestora cel mai bun gust, culoare și design de sticlă!
Iată care sunt cele 7 sfaturi utile și recomandări de care trebuie să țină cont toți producătorii de vin!
Folosește capace din aluminiu pentru sticlele de vin deoarece acestea conservă foarte bine calitatea și aroma băuturii alcoolice, recipientul fiind etanșat perfect. Spre deosebire de vinurile închise cu dopuri de plută, acestea oferă un gust superior, fără ca produsul să fie afectat. Nu îl ultimul rând, datorită capacelor din aluminiu, clienții vor putea deschise și închide sticla de vin ori de câte ori doresc.
Este important ca spațiul în care este păstrat vinul să fie curat și ordonat. Asigură-te constant că insectele, în special musculițele de vin, nu au acces în interiorul butoanelor, deoarece acestea pot strica gustul vinului. Cu atât mai mult, pe perioada fermentației băuturii este necesar să păstrezi o temperatură constantă. În caz contrar, aroma vinului alcoolic poate fi afectată negativ.
Cantitatea inițială de vin adăugată în recipiente își va schimba volumul deoarece aceasta va produce și spumă în timpul fermentației. Asigură-te că există suficient spațiu în butoiul vinului. Totodată, asigură-le că recipientele sunt de calitate și foarte bine îngrijite, fără zgârieturi sau pete deoarece acestea pot adăposti numeroase bacterii ce vor afecta vinul.
Atunci când vinul fermentează, este necesar de reținut că această etapă produce alcool și dioxid de carbon gazos deopotrivă. Pentru ca băutura să aibă gustul pe care ți-l dorești, trebuie să scoți gazul. Folosește o tijă specială pentru degazarea vinului, astfel încât să produci băutură alcoolică de calitate.
Butoaiele din lemn sau recipientele pline cu vin trebuie ținute în spații răcoroase, aerisite și umbrite, departe de contactul direct cu soarele. Cu atât mai mult, ia în considerare că dacă toamna este mai călduroasă, atunci și timpul de fermentare va fi mai lent. Procesul este gata atunci când fundul recipientului este limpede și fără nicio depunere.
Cu cât vinul este mai vechi, cu atât este mai aromat și mai tare. Timpul de maturitate al vinului diferă în funcție de anumiți factori, precum soiul strugurilor, condițiile meteo, alcoolul și zahărul folosit, tehnologia de fabricație, temperatura, capacitatea rezervorului etc.
Atunci când vrei să-ți vinzi produsul și să faci vinul cunoscut către un public larg și variat, este important să păstrezi legătura cu primii clienți, pentru a primi de la aceștia feedback. Pentru început, prezintă-ți cât mai bine băutura alcoolică, pornind cu modul în care este aceasta realizată, de unde provine și care este povestea business-ului tău.
Pe de altă parte, găsește un design atractiv pentru clienți, astfel încât sticlele de vin să fie recunoscute imediat. Poți, de asemenea, să găzduiești degustări de vinuri, fiind o modalitate incredibilă prin care vei atrage noi clienți. Nu în ultimul rând, oferă-le acestora idei de feluri de mâncare, alături de vinurile aferente produse de tine.
Dacă ești producător de vin, atunci ține cont de sfaturile practice și recomandările oferite, astfel încât să atragi cât mai mulți clienți care să îndrăgească produsele oferite de tine!