Cum să faci cea mai bună cafea la un espressor profesional
Cum să faci cea mai bună cafea la un espressor profesional
13/12/2021
Tipuri de jocuri de societate. Cum să-l alegi pe cel care ți se potrivește
Tencuiala decorativă: 7 avantaje pentru casa ta
17/12/2021

Tipuri de jocuri de societate. Cum să-l alegi pe cel care ți se potrivește

Tipuri de jocuri de societate. Cum să-l alegi pe cel care ți se potrivește

Tipuri de jocuri de societate. Cum să-l alegi pe cel care ți se potrivește

Organizarea timpului liber este importantă pentru odihnă și relaxare, deoarece astfel te refaci după o săptămână obositoare și-ți încarci bateriile pentru o nouă perioadă cu treburi, alergătură și probleme de rezolvat. Ca să petreci timp de calitate împreună cu familia și prietenii, poți să alegi jocuri de societate, ca să vă distrați în compania unor board games-uri amuzante și instructive.

Îți prezentăm în continuare cele mai interesante jocuri și cum să le alegi pe cele potrivite, ca să te bucuri pe deplin de orele de distracție și voie bună:

Alege jocuri cu mistere care să-ți pună la încercare atenția și perspicacitatea 

O idee excelentă pentru board games atractive este alegerea unor jocuri cu mistere și indicii. Acestea reprezintă o adevărată provocare, pentru că îți prezintă scenarii originale, enigme și personaje complexe, care îți pun la încercare atenția și perspicacitatea.

Optează pentru jocurile Cluedo, deoarece sunt disponibile într-o gamă largă de teme și ilustrații, potrivite pentru toată familia. Completează colecția de mistere jucăușe cu titluri celebre precum Nume de cod (Codenames) și board games de tip escape room (Mystery House, Escape Tales, Exit).

Ai la dispoziție și jocuri de investigație interactive, de exemplu Cronicile crimei sau 221B Baker StreetSherlock Holmes, așa că îți poți etala talentul de detectiv, într-un cadru relaxant și competitiv deopotrivă.

Optează pentru jocuri de societate trivia, ca să-ți testezi cunoștințele de cultură generală

Încearcă jocuri cu întrebări din diferite domenii, ca să-ți împrospătezi cunoștințele de cultură generală și să obții o stare mentală mai bună, să te eliberezi de stres și de grijile de zi cu zi.

Cele mai populare jocuri cu întrebări sunt cele din gama Trivial Pursuit, care au zeci de teme, de la Harry Potter, Doctor Who și Big Bang Theory, până la Friends, The Walking Dead, Lord of the Rings sau The Beatles. Alte jocuri trivia pe care merită să le încerci sunt Tension, Pub Quiz, Big 6.

Joacă board games de strategie, pentru stimularea spiritului de competiție

Printre cele mai îndrăgite jocuri de societate sunt cele de tip board games cu scenarii ce se bazează pe strategii de construcție, luptă și cucerire de teritorii. Te vei simți ca un adevărat mareșal care-și conduce trupele spre victorie, iar tabla de joc are pioni, cartonașe și personaje pentru toată familia sau pentru gașca de amici, așa că poți să-ți petreci timpul liber distrându-te alături de cei dragi.

Încearcă jocuri celebre precum Catan, Carcassonne, Risk, Saboteur, Dungeons & Dragons sau Game of Thrones. Testează-ți aptitudinile de negociator la Monopoly, jocul vedetă pe care îl ai la dispoziție în multe variante, cu teme dintre cele mai inedite: filme și seriale, benzi desenate, animații, jocuri video, muzică și artiști. 

Distrează-te cu jocuri de societate fantasy

Ești o fire visătoare, ai o minte creativă și multă imaginație, înseamnă că vei îndrăgi jocuri cu fantezie și umor, precum Dixit, Cards against Humanity, seria de jocuri Munchkin sau Telestrații după Miezul Nopții. Pentru petreceri reușite încearcă jocuri fantasy vesele, precum Pictures, Gargle, Alia, Exploding Kittens sau Illusion.

Alege jocurile de societate pe care le consideri potrivite pentru pasiunile tale și invită-ți prietenii la un maraton al distracției și amuzamentului. Strânge familia în jurul unui board game interesant și petrece timpul liber într-o atmosferă veselă și relaxantă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *