Tipuri de jocuri de societate. Cum să-l alegi pe cel care ți se potrivește
Tipuri de jocuri de societate. Cum să-l alegi pe cel care ți se potrivește
15/12/2021
Criterii esențiale pentru alegerea unui ascensor într-un centru comercial
Criterii esențiale pentru alegerea unui ascensor într-un centru comercial
20/12/2021

Tencuiala decorativă: 7 avantaje pentru casa ta

Tipuri de jocuri de societate. Cum să-l alegi pe cel care ți se potrivește

Tipuri de jocuri de societate. Cum să-l alegi pe cel care ți se potrivește

Tencuiala decorativă este un material care a început să câștige teren în domeniul amenajărilor interioare și exterioare, fiind perfect pentru finisare întrucât oferă protecție și estetică. Iată ce avantaje aduce tencuiala decorativă și cum le poți exploata pentru a te bucura de un aspect cu adevărat inedit al casei tale. 

Protejează împotriva intemperiilor

Unul dintre avantajele tencuielii decorative este protecția structurală, adică protecția împotriva intemperiilor, dacă vorbim despre tencuieli exterioare. Ca structură, tencuiala decorativă este, de fapt, un amestec de rășini, pigmenți, aditivi și substanțe minerale. Acest amestec va avea la aplicare o consistență ușor vâscoasă și se va transforma după uscare într-o peliculă de acoperire care protejează suprafața împotriva intemperiilor. 

Apără împotriva murdăriei

Datorită suprafeței de tip membrană, tencuiala decorativă se poate curăța cu ușurință de murdărie, fără a-și pierde însă caracteristicile. Poți îndepărta cu ușurință praful sau alte particule de murdărie pentru ca tu să te bucuri de același aspect deosebit al casei tale.

Cromatică specială, o gamă amplă de culori

Tencuiala decorativă îți permite să alegi culorile potrivite pentru casa ta, astfel încât acestea să se potrivească atât interiorului, cât și peisagisticii exterioare. Acest lucru este important mai ales în cazul în care casa ta trebuie să respecte un anumit tipar de culoare, specific unui anumit stil, sau atunci când la exterior este nevoie de o uniformitate specifică unei anumite zone, din punct de vedere cromatic. Spre exemplu, în unele cartiere se preferă menținerea nuanțelor de tencuială la un anumit tip, tocmai pentru ca efectul să fie unul ordonat și nu pestriț. 

Culorile tencuielilor decorative sunt variate, iar nuanțele formează un întreg paletar care îți oferă chiar și posibilitatea de a jongla cu nuanțele favorite.

Tencuiala decorativă lasă peretele să respire

Structurile din beton necesită o aerisire corectă, iar tencuiala decorativă lasă peretele să respire, limitând astfel posibilitatea apariției condensului și chiar a mucegaiului. Acest lucru este important mai ales în contextul izolării, acolo unde este nevoie de materiale de finisare care să acopere delicat sistemele de izolare. Totuși, tencuiala decorativă are avantajul că nu creează o membrană total impermeabilă, care să blocheze vaporii de apă la interior. 

Tencuiala decorativă are texturi diferite

Poți aplica tencuiala decorativă în mai multe moduri, pentru a obține suprafețe texturate, deosebite din punct de vedere estetic. O poți aplica prin mișcări de rotație, cu ajutorul unui suport din polistiren, sau pe verticală, cu mișcări ample. Indiferent de varianta pentru care optezi, vei obține cu siguranță rezultatul dorit fără a depune un efort prea mare în acest sens. Pe de altă parte, unele tencuieli decorative sunt aditivate cu diferite particule, lucru care ajută mai ales atunci când vrei să obții efecte cu adevărat inedite la nivel de finisare. Polistirenul sau alte particule sunt o soluție potrivită pentru un aspect special final al tencuielii decorative.

Tencuiala decorativă este rezistentă în timp

Spre deosebire de o simplă vopsea lavabilă, o tencuială decorativă are viață mai îndelungată. Ea rezistă mult mai bine în fața factorilor externi, dar și solicitărilor la interior. Procesele de curățare și aspirare a suprafețelor, micile incidente sau șocuri mecanice ar lăsa urme adânci la nivel de lavabilă, însă tencuiala decorativă este un material proiectat să reziste, chiar și în cele mai dificile condiții.

Tencuiala decorativă oferă un raport bun calitate-preț

Dacă ar fi să exprimăm acest raport, vei vedea că la nivel de costuri tencuiala decorativă este un produs accesibil, care poate înlocui cu succes diferite tipuri de placări la nivelul suprafețelor.

Tencuiala decorativă este ieftină, nu necesită personal calificat pentru aplicare, iar exploatarea locuinței se face rapid după aplicare. Din acest motiv, se numără printre preferate, la nivel de utilizare, ca strat de acoperire finală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *