Proiectul de renovare a unui spațiu de birouri presupune un angajament serios, mai ales că rezultatul final trebuie să mulțumească foarte multe persoane. După cum bine știm cu toții, locul în care ne desfășurăm activitatea profesională are un impact deosebit asupra eficienței și productivității noastre. De la decor și compartimentare până la iluminat, chiar și cele mai mici detalii îi pot afecta pe angajați. În plus, este important să fie evidențiat și valorificat fiecare centimetru al spațiului de birouri. Descoperă mai departe câteva sfaturi inteligente care îți pot fi de folos pentru o renovare reușită:
Primul lucru pe care trebuie să-l faci atunci când intenționezi să renovezi un spațiu este să-ți faci un plan. Mai exact, evaluează cu atenție starea clădirii sau a încăperilor pentru stabilirea tipului și complexității modificărilor ce trebuie făcute. Pe măsură ce examinezi cu atenție spațiul poți să stabilești ce lucrări vei realiza, care sunt materialele și tehnicile adecvate. Mai departe, ai posibilitatea de a alege stilul de design și poți proiecta chiar cum dorești să arate totul la final.
Dacă proiectul tău de renovare nu include prea multe lucrări, începe amenajarea prin împrospătarea aspectului pereților. Ai grijă să folosești culori deschise deoarece oferă senzația de spațiu mai mare și luminos. În cazul în care preferi și nuanțele vii, încorporează câteva detalii colorate – verde, albastru, roșu, portocaliu, care să captezi atenția.
Există o mulțime de spații de birouri moderne și frumoase. Fie că alegi să închiriezi zona comercială pe care o deții, fie că renovezi sediul propriei companii, trebuie să creezi un design diferit de ceea ce există deja pe piață. Pornește de la o idee unică, amenajează zonele ținând cont de funcționalitatea acestora și personalizează spațiul cu câteva accente deosebite. Este necesar să obții un design cât mai modern și mai prietenos pentru ca spațiul de birouri să fie unul atrăgător, iar angajații și clienții să se simtă aici bineveniți.
Atunci când renovezi un imobil trebuie să te gândești și la siguranța oamenilor care vor utiliza respectivul spațiu. Una dintre cele mai bune măsuri presupune să instalezi o ușă metalică rezistentă la foc 120 de minute în acest loc pentru a diminua efectele negative ale unui potențial incendiu. În situația în care se declanșează o deflagrație, ușa se închide automat și previne răspândirea focului dintr-o zonă în alta. Astfel, pot fi salvate documentele, datele și bunurile de valoare, precum și viețile omenești. Instalarea camerelor video ori a unui sistem de alarmă crește securitatea biroului, însă pot fi luate în considerare și alte elemente de siguranță care se pot monta mai ușor odată cu renovarea spațiului.
Un aspect esențial în renovarea spațiului de birouri îl reprezintă calitatea materialelor folosite. Dacă îți dorești o lucrare durabilă și vrei să elimini riscul unor costuri suplimentare de reparații sau întreținere în perioada imediat următoare, investește în finisaje. Cu siguranță, suma cheltuită va fi amortizată în timp. Spațiile de birouri sunt dedicate unui număr mai mare de oameni, ceea ce înseamnă că traficul zilnic poate influența lucrările realizate, în special atunci când calitatea materialelor este îndoielnică.
În funcție de complexitatea lucrărilor, poți avea nevoie de o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp pentru renovare. Indiferent că vorbim de săptămâni sau chiar câteva luni, înarmează-te cu răbdare și evită lucrările superficiale. Nu te grăbi, ține cont de toate detaliile, acordă interes renovării și verifică instalarea corectă a tuturor materialelor.
Extinderile sau modificările structurale, de pildă, pot avea nevoie de avize și aprobări de la administrația locală. Înainte de a demara lucrările de renovare ai grijă să te interesezi cu privire la aspectele legale și să obții toate actele de la instituțiile abilitate pentru a nu întâmpina probleme pe parcursul lucrărilor.
Îmbunătățirea sau modernizarea unui spațiu de birouri poate schimba întreaga atmosferă la locul de muncă. Însă, pentru rezultate optime, stabilește un plan de renovare și un buget, ia în calcul posibilele costuri ascunse și asigură-te că lucrezi cu o echipă specializată ca să-ți poți duce proiectul la bun sfârșit.