Pregătirea mesei festive de Crăciun
Pregătirea mesei festive de Crăciun: 5 pași de urmat
11/12/2021
Cum să faci cea mai bună cafea la un espressor profesional
Cum să faci cea mai bună cafea la un espressor profesional
13/12/2021

Rechizitele pentru școală: ce trebuie să conțină penarul?

Rechizitele pentru școală: ce trebuie să conțină penarul?

Rechizitele pentru școală: ce trebuie să conțină penarul?

Nu știi ce ar trebui să pui în penar? Descoperă în acest articol rechizitele care nu trebuie să lipsească din ghiozdan, astfel încât elevul să aibă la îndemână tot ce e necesar la școală. Asigură-te că alegi modele pe placul copilului, dar care să fie utile și de calitate superioară.

Ce trebuie să ai în penar

Echipează penarul cu tot ce are nevoie copilul, în funcție de clasa și de cerințele profesorilor. Uneori, la început de an școlar, dascălii îi vor da elevului o listă cu rechizitele necesare, de care trebuie să ții cont. Însă, dacă vrei să fii pregătit din timp, iată ce ar trebui să conțină penarul. 

  • Stilou 

De nelipsit este stiloul, în special pentru cei din clasele primare. Alege unul de bună calitate, pe care copilul să îl poată mânui cu ușurință pe foile caietelor. Nu uita să pui în penar mai multe rezerve cu cerneală albastră. 

  • Creioane colorate

Achiziționează un set de creioane colorate, cu o putere mare de acoperire și cu vârfurile rezistente. Alege un pachet care conține culorile de bază, potrivit pentru orele de la școală. De asemenea, poți opta pentru o cutie cu peste 100 de culori, utilă pentru acasă, din care copilul poate selecta și pune în penar câte creioane are nevoie. 

  • Gumă de șters și ascuțitoare

Radierele pot veni în tot felul de forme și culori pe placul copilului tău. Nu ține cont doar de aspect, ci și de calitate sau tipul de linie pe care îl șterge. De exemplu, sunt unele destinate creioanelor de grafit cu o anumită duritate, celor colorate sau chiar urmelor de cerneală. Mai mult, adaugă în penar o ascuțitoare care are rezervor de colectare a reziduurilor sau una electrică.  

  • Creion cu radieră inclusă

Util pentru școlar este un creion cu radieră inclusă, pentru a nu pierde timp când trebuie să facă multe corecturi. De asemenea, găsești modele de creioane mecanice cu tot cu rezerve de mină de diferite dimensiuni și gumă de șters.

  • Pixuri și pastă corectoare

Câteva pixuri colorate s-ar putea dovedi folositoare, mai ales pentru a sublinia cuvinte sau idei importante. În plus, ar fi bine ca școlarul să aibă la îndemână un pix cu pastă sau cu gel albastru, în caz că se strică stiloul. Pune în penar și un pic sau o pastă corectoare, pentru a șterge eventualele greșeli fără a mâzgăli foaia. 

  • Linie de geometrie

O simplă riglă poate fi suficientă pentru școlar, însă găsește una care să încapă fără probleme în penar. Totuși, când acesta începe orele de geometrie, asigură-te că are o trusă cu diferite tipuri de echere, o linie și un compas cu creion inclus.

  • Note adezive

Notițele adezive îi pot fi de ajutor pentru a marca pagini din manuale sau din caiete, la care să revină cu ușurință atunci când are nevoie. Notele post-it pot fi de diferite culori și mărimi, astfel încât să fie utile pentru a scrie idei sau pentru a delimita capitole și lecții. 

Ține cont de recomandările din acest articol când pregătești penarul copilului și, eventual, adaugă alte rechizite, în funcție de clasa sau cerințele profesorilor. Alege materiale de calitate și durabile, astfel încât elevul să le folosească pe tot parcursul anului școlar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *