Top 5 accesorii la modă în 2021 și cum să le porți
Top 5 accesorii la modă în 2021 și cum să le porți
08/12/2021
Rechizitele pentru școală: ce trebuie să conțină penarul?
Rechizitele pentru școală: ce trebuie să conțină penarul?
11/12/2021

Pregătirea mesei festive de Crăciun: 5 pași de urmat

Pregătirea mesei festive de Crăciun

Pregătirea mesei festive de Crăciun

Evenimentele speciale necesită și aranjamente pe măsură, iar Sărbătorile de iarnă reprezintă un prilej numai bun ca să așterni magia la masa ta. Dacă Moș Crăciun are sarcina de a lăsa cadourile sub brad, responsabilitatea decorului și a preparatelor culinare îți revine ție. 

În această perioadă, familia și prietenii se strâng la masă și, chiar dacă momentele petrecute împreună sunt sursa ta de bucurie, este important să te pregătești așa cum se cuvine pentru această ocazie festivă. Vorbim despre un semn de curtoazie pentru musafirii tăi, de aceea trebuie să respecți câțiva pași cu privire la aranjarea mesei de Crăciun. Iată despre ce este vorba:

Alege tematica pentru aranjamentul mesei

Deși Crăciunul în sine reprezintă tema principală, aranjamentul mesei trebuie să țină cont de un anumit stil. Poate fi vorba despre un decor rustic/tradițional, care să includă cât mai multe elemente naturale (conuri de brad, flori și lemn), un aranjament clasic în nuanțe de roșu și verde sau un design modern cu accente metalice. La alegerea tematicii, te poți inspira din stilul general al casei, meniul ales pentru Sărbători, peisajele naturale sau anumite obiecte cu valoare sentimentală. De asemenea, poți lua în considerare și ce decorațiuni pentru masa de Crăciun vei folosi anul acesta și, pornind de la ele, să construiești un întreg tablou festiv.

Transformă fața de masă în piesa centrală a decorului

Odată stabilită tematica petrecerii de Crăciun este necesar să îți îndrepți atenția spre fața de masă. Este un accesoriu practic și de efect, care poate schimba semnificativ decorul. De preferat ar fi să folosești două sau trei culori principale pentru aranjarea mesei ori combinații de culori precum verde și roșu, alb și roșu, auriu și argintiu sau alb și albastru. Îmbracă masa în alb dacă vrei să dai dovadă de rafinament sau optează pentru un produs cu motive de Crăciun dacă ești un fan al articolelor de acest gen. Orice ai alege, nu uita că va da mesei festive un aer de sărbătoare.

Aranjează vesela, tacâmurile și paharele

Un alt aspect de care trebuie să ții cont se referă la ustensilele folosite pentru servirea mesei. Cu cât meniul de Crăciun va fi mai bogat cu atât vei avea nevoie de mai multe tacâmuri și farfurii. Iar asta înseamnă că trebuie să știi cum să le aranjezi pe masă, alături de celelalte accesorii și decorațiuni. Pentru simplitate și un plus de eleganță e de preferat să folosești seturi de articole. Ai grijă să așezi pe masă farfuria de serviciu și să utilizezi câte o altă farfurie pentru fiecare fel de mâncare. Pune tacâmurile în ordinea folosirii, furculițele în stânga farfuriei, iar cuțitele și lingurile în dreapta. Furculița sau lingura pentru desert se vor așeza deasupra farfuriei. Totodată, pune și paharele deasupra farfuriei principale, dar în partea dreaptă: pe cel de apă în dreptul cuțitului principal, paharul pentru vin alb în dreapta acestuia și paharul de vin roșu în fața lor.

Folosește șervețele pentru a completa decorul

De obicei, aceste elemente sunt trecute cu vedere la servirea meselor cotidiene, însă ele devin esențiale când vorbim despre o ocazie specială. Pe lângă rolul lor funcțional, șervețelele îndeplinesc și o funcție estetică întrucât pun în valoare fața de masă și vesela. Fiind vorba despre cea mai așteptată sărbătoare din an, încearcă să combini diferite șervețele sau să le ornezi cu panglici, inele colorate ori lameuri pentru mai mult rafinament.

Decorează masa într-un mod inedit

Ultimul pas presupune amplasarea decorațiunilor pe masa festivă. Poți opta pentru obiecte specifice Crăciunului, vaze cu flori, coronițe, lumânări parfumate, figurine ori bomboane colorate. Este esențial ca fiecare detaliu să se potrivească sezonului și sărbătorilor de iarnă pentru ca masa festivă să fie cu adevărat impresionantă. 

Masa de Crăciun este considerată o adevărată tradiție. Pentru mulți reprezintă momentul cel mai așteptat deoarece casa se umple de zâmbete și chipuri pline de bucurie. Așa că dacă îți dorești un eveniment perfect și vrei să primești laude din partea celor dragi, ai grijă să amenajezi o masă festivă strălucitoare și plină de culoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *