Un proiect în domeniul agricol poate fi deosebit de profitabil, însă pentru a obține rezultatele dorite trebuie să fii informat și să urmezi o serie de pași. Îți explicăm în acest articol cum poți să-ți extinzi afacerea din sectorul agricol prin determinarea serviciilor sau produselor oferite, obținerea resurselor financiare, a actelor și avizelor necesare, dezvoltarea unei strategii de marketing și găsirea partenerilor potriviți.
Fiecare nou proiect agricol are ca obiect de activitate niște produse sau servicii de calitate pe care să le poți oferi clienților. De la stabilirea produselor sau serviciilor oferite, poți trece la dezvoltarea unui plan al proiectului în care poți include profitul pe care te aștepți să-l obții într-o anumită perioadă de timp, consumabilele de care vei avea nevoie pentru ca proiectul să meargă ca pe roate și o listă cu potențiali furnizori.
Găsește tipul de finanțare potrivită pentru acest proiect. Afacerile din domeniul agriculturii nu pot crește fără a beneficia de sprijin financiar pe termen mediu și lung. Însă, în acest moment, potențialul de dezvoltare al unui proiect din acest domeniu este unul imens în România.
Prin urmare, găsești diferite variante de finanțare special create pentru întreprinzătorii din acest sector. Poți opta, de exemplu, pentru un credit rapid de agricultură cu care poți acoperi capitalul de lucru, achiziționa un teren agricol, utilaje sau pe care îl poți folosi pentru a investi în dezvoltarea ideii.
De astfel de credite pot beneficia cei ce dețin un S.A., S.R.L., sunt P.F.A., IF sau II cu cel puțin trei luni de activitate economică înregistrată și vor să înceapă un proiect in domeniul agricol. Cel mai important avantaj al acestor forme de finanțare este, de regulă, graficul flexibil de rambursare, realizat in funcție de caracterul sezonier al proiectului.
În funcție de regulile stabilite de administrația locală unde urmează să pornești proiectul respectiv, va trebui să obții diferite acte și avize pentru ca activitatea să se desfășoare în mod legal. Primăria este instituția în măsură să ofere informațiile corecte și actualizate cu privire la actele și avizele de care este nevoie.
Odată ce este gata să fie pus în practică, orice proiect, oricât de mic, are nevoie de o strategie de marketing. Această strategie este utilă pentru a face ideea cunoscută și altor afaceri din zonă, furnizorilor și potențialilor parteneri.
După realizarea unei strategii de marketing și obținerea primelor rezultate, poate fi luată în considerare posibilitatea încheierilor diferitelor parteneriate. Tot în această categorie se încadrează și angajații cu care colaborezi pentru dezvoltarea proiectului.
Demararea unui proiect în domeniul agricol nu este chiar floare la ureche, însă urmând pașii descriși în acest ghid și folosind resursele prezentate procesul va fi unul fără prea mari bătăi de cap. Îți urăm mult succes!