Cum asiguri rezistenta lemnului utilizat in constructii?
27/01/2020
Curatare hote
Stiai ca hotele din restaurante sunt raspunzatoare pentru incendii?
30/01/2020
Afişează totul

Metode eficiente de a-ti renova casa

Daca ai o casa pe care te-ai decis ca vrei sa o renovezi prin forte proprii, afla ca nu iti va fi usor! Dar nici greu. Cu putina atentie si cu ceva informare vei reusi. Este posibil ca pana la urma sa apelezi totusi la specialisti. Dar aceasta se va intampla in momentul in care ambitia ta de a te ocupa de aceasta casa personal va intapina dificultati. Sa zicem ca nu, prin urmare o sa iti dam cateva sfaturi.

In priumul rand, de exemplu, daca te-ai hotarat sa elimini rugina care a napadit acoperisul casei tale, e bine sa stii ca o sa ai ceva de furca. Curatarea ruginii poate sa fie un proces destul de costisitor si greoi, insa exista si solutii rapide si elegante, cum ar fi sablarea.

Rugina este rezultatul unui proces de oxidare, care apare atunci cand fierul intra in contact cu apa sau cu umiditatea atmosferica. Pe langa faptul ca este inestetica, aceasta poate sa duca la distrugerea metalelor pe care le ataca. Nu de putine ori, rugina ” mananca” din automobile, tevi sau nave.

Cea mai buna solutie

Sablarea reprezinta suflarea cu presiune a unui material abraziv asupra materialului ce urmeaza sa fie curatat. Operatiunea de sablare metal poate sa fie facuta prin intermediul nisipului sau a altor materiale dure sau prin intermediul apei sau a gazelor.

O curatare si sablare rugina foarte eficienta se poate face cu ajutorul sablarii umede, care este rapida si 100% sigura. De ce sa optezi pentru sablare umeda pentru curatarea ruginii? Sablarea umeda este o solutie care poate oferi o multime e avantaje majore: este rapida, se poate face intr-un timp foarte scurt, permitand continuarea activitatilor din jurul produsului curatat.

Nu in ultimul rand este sigura pentru mediul inconjurator. Plus ca e eficienta. De regula, sablarea umeda este folosita pentru curatarea pieselor de metal uriase ale navelor sau ale produselor din industria metalurgica. De asemenea, poate sa fie folosita in industria auto sau oriunde exista piese metalice supuse ruginii, ce trebuie sa fie curatate.

O mai buna protectie

Desi exista si alte metode de curatare, sablarea umeda este cea mai buna solutie pentru curatarea ruginii. De asemenea, poate sa fie o solutie excelenta si pentru curatarea altor tipuri de materiale, de la piatra, pana la beton sau lemn.

Si pentru ca tot am vorbit de beton, desigur te vei ocupa si de o mai buna protectie beton din care e facuta casa ta. Daca ai de gand sa folosesti ciment pentru a intari anumite zone atacate de timp si intemperii, pastreaza sacii de ciment feriti de umezeala!

Nu uita ca si betonul casei tale a fost supu la asa ceva de-a lungul timpului. Si de aceea ai nevoie acum de o mai buna protectie a betonului.

Desigur, mai ai multe de facut. Dar faptul ca ai inceput tot acest proces de renovare reprezinta o nota buna pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *