Cele mai importante scule electrice de care ai nevoie într-o gospodărie
Cele mai importante scule electrice de care ai nevoie într-o gospodărie
12/01/2022
Top 8 idei potrivite pentru ținutele de seară
Top 8 idei potrivite pentru ținutele de seară
12/01/2022

Lista pentru maternitate – ce trebuie să cumperi

Lista pentru maternitate - ce trebuie să cumperi

Lista pentru maternitate - ce trebuie să cumperi

Venirea pe lume a unui bebeluș este un eveniment unic, de neegalat în viața unei familii. Cu toate acestea, maternitatea este o etapă nouă, plină de bucurii dar și de provocări cu care te confrunți pentru prima dată, mai ales când ești o proaspătă mămică.

Pentru a nu te lăsa copleșită de noile responsabilități pe care le presupune maternitatea și a fi pregătită din timp pentru această nouă etapă din viața ta, ți-am pregătit o listă cu cele mai importante produse pe care este bine să le cumperi pentru a pregăti din timp momentul în care devii mămică. Iată ce trebuie să cuprindă lista ta pentru maternitate.

  • Scutece pentru bebeluș

Atunci când te pregătești pentru venirea pe lume a bebelușului tău, trebuie să îți achiziționezi din timp cea mai mare parte din produsele care alcătuiesc trusoul acestuia. Pe lângă hăinuțe, lenjerie și produsele de igienă ale celui mic, trebuie să te asiguri că ai cumpărat și o cantitate suficient de mare de scutece, ca să nu ai grija unui astfel de stoc pentru o bună perioadă de timp.

Chiar dacă nu știi din timp greutatea pe care o va avea la naștere bebelușul tău, o estimare aproximativă făcută în timpul controalelor regulate la medic te va ajuta să faci din timp cea mai bună achiziție de scutece. Pentru primele zile ale celui mic achiziționează pachete de scutece pentru nou-născuți în variantă maxi, care cuprind un număr suficient de mare de scutece, fiind astfel mult mai ergonomice. Poți opta pentru pachetele Baby Pack de la Doraly, care conțin, pe lângă o cantitate îndestulătoare de scutece pentru o perioadă suficient de mare de timp, și articole de igienă strict necesare în această perioadă. Produsele de igienă sunt special concepute pentru pielea delicată a celor mici și te ajută să menții un mediu curat indiferent dacă te afli acasă sau la spital. 

  • Produse de îngrijire și igienă a celui mic

În toată perioada de după venirea lor pe lume, până în primul an cel puțin, bebelușii au nevoie de o igienă strictă, pentru a permite ca sistemul lor imunitar să facă față tuturor bacteriilor sau germenilor din mediul nou cu care ei se confruntă. 

Trusoul pentru bebeluș, pe care trebuie să îl ai cu tine în primele zile de maternitate de la spital, dar și de acasă, trebuie să conțină un număr suficient de produse de îngrijire și de igienă a acestuia.

Asigură-te că ai la dispoziție, din timp, toate articolele necesare pentru toaleta amănunțită a celui mic, care să-ți permită să îi faci baie cu toate cele necesare încă din prima zi. 

Lista de maternitate a bebelușului trebuie să cuprindă o mulțime de articole de igienă: șervețele umede, șampoane anti-lacrimi, geluri de duș, loțiuni și creme de corp, pudră. Alege întotdeauna produse hipoalergenice, delicate cu pielea fină a celor mici și optează pentru cele cu pH echilibrat, care nu au săpun, alcool, coloranți sau parabeni în compoziție. 

  • Trusoul vestimentar al bebelușului

Lenjeria de corp a micuțului tău trebuie achiziționată și ea din timp, pentru a te asigura că ai ales produse din materiale fine, non-alergenice și delicate cu pielea fină a bebelușilor. Vei avea nevoie de body-uri, lanele, dar și sisteme de înfășat din materiale certificate, cum sunt bumbacul 100% și flanelul ușor. 

Poți opta pentru sisteme de înfășat realizate din materiale fine, delicate și ușor elastice, eventual dublate în interior, care asigură temperatura optimă pentru cel mic, îi protejează mânuțele și țin de cald în timp ce el doarme, iar astfel te asiguri că bebelușul tău nu se va trezi des în timpul somnului.

  • Cearceaf și păturică

La fel de importante pentru trusoul bebelușului în primele sale zile, pe lângă articolele care constituie lenjeria de corp, sunt cearceaful și păturica cu care îl acoperi. În prima fază vei avea nevoie, pentru maternitate, pe lângă sistemul de înfășat, și de o pătură și un cearceaf cu care să-l învelești. 

Alege și în acest caz produse din materiale cât mai naturale și organice, și nu uita, în plus, și de importanța unei saltele de calitate pentru pătuțul de acasă al micuțului. 

  • Vestimentație și lenjerie confortabilă pentru tine

Pentru perioada de maternitate din spital, dar și pentru clipele când ajungi pentru prima dată acasă, alături de bebelușul tău, vei avea și tu nevoie, ca și proaspătă mămică, de haine cât mai confortabile și comode. 

Probabil că vei dori să mai folosești o perioadă hainele largi și confortabile pe care le-ai folosit ca și gravidă, dar în același timp caută haine confortabile, din materiale ușoare, pufoase pentru acasă. Cele realizate din materiale naturale, organice sunt la fel de potrivite acum, pentru ținutele tale de acasă, deci alege ceea ce este important nu doar pentru cel mic, ci și pentru tine!

Astfel vei putea fi o mamă activă, dar și atentă și relaxată în această perioadă minunată a maternității, alături de cel mic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *