Top 8 servicii de traduceri dedicate companiilor
Top 8 servicii de traduceri dedicate companiilor
23/11/2021
Algele marine: cum le incluzi în meniul tău și ce beneficii au
Algele marine: cum le incluzi în meniul tău și ce beneficii au
23/11/2021

Cum să transformi camera copilului într-un spațiu de vis

Cum să transformi camera copilului într-un spațiu de vis

Cum să transformi camera copilului într-un spațiu de vis

Camera copilului tău este locul din casă care îi reprezintă cel mai bine personalitatea, nevoile și interesele, așa că trebuie transformat într-un spațiu sigur și confortabil. Noi îți oferim câteva idei prin care poți transforma camera copilului tău abordând un stil de amenajare minimalist, care să îi impacteze în mod pozitiv starea de spirit.

Cum transformi camera copilului tău într-un spațiu de vis?

Consultă-te cu micuțul în ceea ce privește culorile predominante din cameră și asigură-te că există cel puțin câteva elemente care să fie în nuanța lui preferată. Poți face acest lucru prin adăugarea unui covor, prin schimbarea perdelelor sau prin achiziționarea unei lenjerii de pat. Copilul va observa că îi sunt luate în calcul opiniile, iar acest lucru îi va conferi mai multă încredere în sine. Iată ce alte idei avem pentru tine.

Adaugă elemente de decor

Dacă dormitorul este locul în care se joacă sau își face temele, decorațiunile nu sunt deloc un aspect de neglijat. Poți achiziționa chiar și mobilier adițional, care nu ocupă mult spațiu, cum sunt fotoliile puf pentru copii. Acestea pot fi utilizate pentru orele de lectură sau timpul de relaxare, cum ar fi jocurile pe consolă. Dacă micuțul își dorește să invite prieteni acasă pentru a se juca împreună, ar fi ideal să cumperi două. 

Poți alege, de asemenea, și câteva tablouri tematice pe care să le agăți pe pereți pentru a crea o atmosferă și mai intimă. Ar fi bine ca acestea să se potrivească atât din punct de vedere cromatic cu restul camerei, cât și cu preferințele copilului. Dacă nu îți dorești să le agăți pe pereți, poți cumpăra rame pentru fotografii de mari dimensiuni sau postere care sunt deja înrămate, pe care să le pui pe rafturi.

Alege mobilier modern

Mobilierul în nuanțe deschise conferă luminozitate în orice cameră, comparativ cu mobilierul din lemn masiv, de modă veche, care vine de obicei în nuanțe închise de maro. Dacă nu vrei să cumperi mobilier nou, poți vopsi acasă mobilierul deja existent sau poți cumpăra un pat, un dulap sau un birou la mâna a doua. Există nenumărate variante din care poți alege, în mediul online. 

Este important ca spațiul să nu fie prea încărcat, așa că elimină orice element în plus, de care cel mic nu are nevoie. În camera sa trebuie să fie amplasate doar lucrurile lui personale. Dulapul nu trebuie să devină un loc de depozitare pentru alte obiecte din locuință care nu au un spațiu anume. Optează pentru un mobilier compact, în nuanțe deschise, de dimensiuni satisfăcătoare nevoilor copilului. 

Adaugă un tapet cu modele

Dacă pereții camerei sunt albi sau într-o nuanță ștearsă, îi poți îmbrăca într-un tapet cu modele vesele, care să transmită bucurie. Fie alegi un model cu animăluțe sau flori, fie un tapet cu modele geometrice în nuanțe aprinse. Culorile dintr-o cameră îi afectează la nivel psihologic pe cei care își petrec mult timp în aceasta, așa că este important ca starea de spirit să fie elevată cu ajutorul culorilor vesele. 

Nu este greu să transformi camera copilului tău într-un spațiu de vis. Renunță la orice element inutil din dormitor și adoptă un stil minimalist și modern. Un taburet aici, un fotoliu pufos acolo și camera va prinde un nou contur. Astfel, petrecerea timpului în dormitor va fi o activitate mereu plăcută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *