5 produse pe care trebuie să le conțină ghiozdanul unui preșcolar
5 produse pe care trebuie să le conțină ghiozdanul unui preșcolar
06/01/2022
DABSTORE.ro raportează pentru 2021 o cifră de afaceri de peste 1,4 milioane de euro
12/01/2022

Cum să îți alegi locuința în funcție de nevoi?

Cum să îți alegi locuința în funcție de nevoi?

Cum să îți alegi locuința în funcție de nevoi?

Dacă ai hotărât că vrei să îți schimbi locuința este necesar să faci o listă cu nevoile tale pentru a putea vedea dacă apartamentul sau casa la care te-ai gândit le poate satisface. În acest articol îți vom oferi câteva sugestii și idei care să te ajute să iei această decizie într-un mod cât mai eficient pentru tine.

Cum îți alegi locuința în funcție de nevoi

Dacă vrei să te muți cu familia

Dacă ai un partener sau o parteneră și plănuiți să aveți copii în viitorul apropiat sau chiar îi aveți deja, soluția ideală pentru voi este să achiziționați împreună o casă cu un teren suficient de spațios pentru ca micuții voștri să aibă un loc de joacă propriu. De exemplu, situată în Dumbrava Vlăsiei, CASA ADNBA abia își așteaptă locuitorii, oferind soluții moderne la problemele moderne. 

Acest tip de casă este suficient de spațios pentru ca toți membrii familiei, adulți și copii, să se poată simți confortabil și în largul lor. Optează pentru achiziționarea unei case nou construite deoarece tehnologiile avansate de la baza sa oferă avantaje prețioase precum încălzirea prin pardoseală sau sistem automatizat de climatizare care vă vor face viața mai ușoară. 

Zona în care alegeți să vă mutați este la fel de importantă. Cartierele rezidențiale oferă în general liniște și siguranță locuitorilor săi, pe lângă un aer mai puțin poluat decât în centrul marilor orașe. Când locuiești la curte, vecinii nu mai sunt o sursă de zgomot pe timp de noapte, iar zgomotul traficului este de asemenea redus în zonele din afara orașului. Toți membrii familiei vor avea parte astfel de un somn liniștitor și multă armonie cu natura din jur pe timp de zi. 

Dacă vrei să te muți singur/ă

Dacă nu ai încă o relație și te-ai hotărât să te muți singur/ă într-o locuință nouă, soluția potrivită pentru tine este achiziționarea unui apartament tip studio. Vei avea astfel parte de suficient de mult spațiu pentru obiectele tale personale și te vei bucura de sentimentul oferit de independența pe care ai dobândit-o.

Îți recomandăm să alegi un apartament care are un balcon închis sau care se poate închide pe timp de iarnă cu ajutorul prelatelor deoarece altfel nu mai poate fi folosit în mod eficient în sezonul rece. Avantajul de a locui într-un apartament de bloc este costul redus pentru întreținere, comparativ cu o casă ce are mai multe încăperi. Abordează un stil de amenajare minimalist în interior pentru a nu supraaglomera spațiul limitat de care dispui.

Este important de avut în vedere faptul că a locui într-un apartament are și propriile sale dezavantaje cum ar fi zgomotul provenit de la vecini sau trafic, cât și lipsa de spațiu suficient dacă dispui de multe obiecte personale sau echipamente sportive. Ia în calcul aceste lucruri înainte de a lua această decizie. Asigură-te că blocul la care te-ai gândit oferă spațiu de depozitare la subsol sau că în apartament există o debara suficient de încăpătoare pentru nevoile tale. 

Fiecare etapă a vieții vine cu propriile sale nevoi și provocări. Este important să îți fie clar care sunt acestea și să iei hotărâri de lungă durată pe baza lor. Ia în calcul toți factorii care ar putea să-ți afecteze decizia și nu uita să te gândești și la viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *