Biroul de acasă: 3 metode de a-l face mai confortabil
Biroul de acasă: 3 metode de a-l face mai confortabil
06/01/2022
5 produse pe care trebuie să le conțină ghiozdanul unui preșcolar
5 produse pe care trebuie să le conțină ghiozdanul unui preșcolar
06/01/2022

Cum să înveți mai ușor limba germană? 5 trucuri utile

Cum sa înveți mai ușor limba germană? 5 trucuri utile

Cum sa înveți mai ușor limba germană? 5 trucuri utile

Obținerea cunoștințelor necesare pentru un nivel conversațional decent în limba germană, se poate să fie o sarcină nu foarte ușoară. Dar, dacă îți dorești cu adevărat, nimic nu te va împiedica să aloci timpul și efortul necesar pentru a-ți îndeplini visul. 

Pe lângă cursurile oficiale, exercițiile zilnice și conversația frecventă îți oferă un avantaj major. Îți vei asigura astfel oportunitatea de a structura elementele de bază ale limbii germane și vei putea accelera procesul de învățare. 

Indiferent dacă ești începător sau avansat în procesul de învățare al limbii germane, o diplomă oficială care să certifice nivelul la care te afli, îți va extrem de utilă. În special dacă vrei să te angajezi la o companie cu capital german sau dacă vrei să muncești în Germania, vei avea nevoie de aceste certificări. Din acest motiv, tot mai multe persoane aleg un curs de limba Germana online pentru asistenți medicali, atunci când vor să își continue cariera în această țară.

Secretul pentru a învăța limba germană rapid este să o integrezi în viața ta cât mai mult. Studierea conștiincioasă pentru câteva zile, urmată de pauze, nu este o metodă care îți poate îmbunătăți în mod real cunoștințele de germană. Pe de altă parte, o învățare și exersare frecventă și consecventă, vor aduce schimbări importante creierului tău, iar limba germană își va câștiga locul bine meritat. Adevărul este că, fără o practică constantă, toate cunoștințele și abilitățile tale de limbă germană vor dispărea destul de rapid.

Iată care sunt cele mai utile trucuri pentru a învăța limba germană:

  • Setează toate echipamentele media pe limba germană

Telefonul, televizorul, laptopul, dar și aplicațiile pe care le folosești în mod frecvent îți vor oferi un antrenament foarte util și accesibil de limba germană. Este o metodă inteligentă de a te scufunda zilnic în limba germană, indiferent dacă este vorba despre meniuri de utilizare, filme subtitrate sau dublări vocale. Întreaga ta experiență de utilizare a device-urilor se va schimba și te va aduce aproape de o vizită reală în Germania. 

  • Studiază în mod regulat

Scopul tău este unul singur și nu trebuie să țină cont de cheful pe care îl ai la un moment dat. Poți alege în schimb, dacă studiezi vocabularul sau gramatica ori citești un text cu voce tale. Cunoștințele de limbă germană vor cunoaște mai degrabă un progres dacă vei studia o oră pe zi, în loc de 5 ore sâmbăta. 

  • Vorbește cu voce tare și înregistrează-te

În timp ce  majoritatea cursurilor de limbi străine se desfășoară în liniște, iar accentul este pus pe învățarea unor cuvinte noi, îți propunem o metodă oarecum revoluționară. Rezultatele sunt de-a dreptul impresionante și îți vor permite să îți dai singur seama unde te descurci cel mai bine și unde trebuie să te pregătești mai mult. Înregistrează-te când vorbești sau când citești în limba germană, iar apoi ascultă înregistrarea. Poți relua textul respectiv până când lectura și pronunția ta devin impecabile. 

  • Înconjoară-te cu persoane care vorbesc germana

Întreabă printre prieteni și familie, dacă există cineva care vorbește nativ limba germană. Grupurile de expați de pe rețelele de socializare pot fi și ele utile, vei găsi acolo oameni foarte interesanți, cu care poți dezvolta adevărate relații de prietenie. Indiferent care este contextul în care găsești vorbitori nativi de germană, alătură-te și exersează cât mai des cunoștințele pe care le-ai acumulat deja.  

  • Nu-ți fie frică dacă greșești

Este cel mai bun sfat pe care îl vei primi vreodată, indiferent de domeniul în care te perfecționezi. Doar cine nu muncește nu greșește și doar din greșeli învățăm. Vorbitul este esențial pentru a învăța o limbă străină, iar amestecarea literelor, a cuvintelor sau pronunția greșită sunt greșeli frecvente pe care le face oricine aflat în situația ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *