Top 8 idei potrivite pentru ținutele de seară
Top 8 idei potrivite pentru ținutele de seară
12/01/2022
3 trucuri care te ajută să ai o viață sexuală mai împlinită
3 trucuri care te ajută să ai o viață sexuală mai împlinită
12/01/2022

Cum să accesezi un credit rapid: Ce trebuie să știi

Cum să accesezi un credit rapid: Ce trebuie să știi

Cum să accesezi un credit rapid: Ce trebuie să știi

Viața e plină de neprevăzut, așa că oricând pot apărea situații în care să ai nevoie urgentă de bani. Nu este neapărat ca astfel de situații să aibă o conotație negativă pentru că poți avea nevoie de bai și pentru a-i cumpăra soției sau iubitei rochia pe care o căuta de mult sau pentru că ai prins o reducere substanțială la scule de pescuit, să zicem.

Indiferent de context, nevoia de bani e foarte presantă, așa că ai nevoie de o soluție rapidă pentru a ieși din impasul financiar. Dacă nu poți să apelezi la rude sau cunoscuți și nici nu vrei să vinzi sau sa amanetezi lucruri de prin casă, cel mai bine este să faci un credit rapid. Spre exemplu, creditul rapid prin Viaconto a fost creat special pentru astfel de situații, iar în cele ce urmează îți arătăm cum poți intra ușor în posesia banilor de care ai nevoie. 

Ce presupune un credit rapid

După cum îi spune și denumirea, un credit rapid este un împrumut pe care îl poți obține într-un timp foarte scurt. La fel de scurtă este și perioada de rambursare, care, în general, variază de la 7 la 30 de zile. Prin urmare, poți împrumuta sume rezonabile, care să te ajute să scapi de problemele presante și pe care să le poți restitui în cel mult o lună.

Nu poți face credit rapid ca să-ți cumperi o casă sau o mașină scumpă, pentru că aici e vorba de sume mari, pentru care ai nevoie de câțiva ani să le rambursezi. De altfel, și creditorii stabilesc anumite limite pentru sumele care pot fi împrumutate. 

Cum știi cât ai de plătit

Acest detaliu îl poți afla simplu, cu ajutorul unui instrument ușor de folosit, pus la dispoziție de instituția creditoare. Este vorba de un calculator de credite, pe care îl găsești pe site-ul instituției, și cu ajutorul căruia poți face o simulare de împrumut, pentru a vedea care va fi dobânda. Tot ce trebuie să faci este să introduci suma pe care vrei să o împrumuți și perioada de rambursare, iar calculatorul îți va arăta cât vei avea de achitat în total. Bineînțeles, creditele făcute pe o perioadă mai scurtă vor avea o dobândă mai mică, iar cele rambursate la 30 de zile vor avea dobândă mai mare. 

Cât poți împrumuta

Spuneam mai devreme că IFN-urile impun anumite limite pentru aceste credite rapide, tocmai pentru a se încredința că pot fi rambursate în timp util. În cazul creditului rapid oferit de Viaconto, sumele care pot fi împrumutate pornesc de la pragul minim de 150 de lei.  În ceea ce privește plafonul maxim, clienții care apelează pentru prima dată la serviciile IFN-ului, pot solicita cel mult 600 de lei. În schimb, clienții mai vechi pot primi împrumuturi care ajung la 1.500 de lei. 

Ce faci dacă nu ai banii până la scadență

Dacă în perioada de creditare apar alte probleme urgente din cauza cărora nu poți rambursa împrumutul la timp, nu trebuie să-ți faci griji, pentru că nu va veni nimeni să te execute silit. Lucrurile se pot rezolva simplu, prin prelungirea datei scadente. Trebuie să discuți în acest sens cu reprezentanții IFN-ului, pentru a stabili noua dată la care poți achita împrumutul. Desigur, asta te va costa niște bani în plus, pentru că se plătește o taxă de prelungire, însă vei mai câștiga timp pentru a face rost de toată suma necesară. 

Acestea sunt principalele detalii pe care trebuie să le ai în vedre, dacă vrei să faci un credit rapid. Ar mai fi de adăugat că totul se rezolvă foarte ușor online, pentru că vei găsi pe site-ul IFN-ului toți pașii pe care îi ai de făcut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *