Fie că te-ai mutat recent și ai de amenajat un living destul de mic sau vrei să redecorezi și să reașezi mobilierul din sufrageria în care locuiești de ceva timp, o asemenea lucrare poate fi de-a dreptul dificilă.
Când spațiul nu este deloc generos, ești forțat să găsești soluții creative și alternative ingenioase, pentru a profita la maximum de livingul tău și pentru a crea un spațiu primitor și confortabil.
Iată câteva secrete împărtășite de designerii de interior, care te vor ajuta enorm să obții sufrageria la care visezi!
Când ești limitat de spațiu, este esențial să folosești fiecare metru pătrat în mod strategic. De exemplu, în loc să alegi o canapea clasică, de două sau trei locuri, vezi canapelele colțare extensibile de la Tamos, ce pot fi așezate astfel încât să maximizeze funcționalitatea.
În plus, atunci când ai nevoie de mai mult loc pentru invitați, poți extinde colțarul pentru a crea mai mult spațiu, ce poate apoi fi utilizat diferit odată ce vei strânge canapeaua.
De asemenea, poți alege și o măsuță de cafea modulară, care să se poată extinde și strânge odată cu canapeaua. Este o soluție chic și foarte utilă!
Multe persoane care sunt nevoite să mobileze un living mic apelează numai la mobilă albă, pentru a crea efectul de spațiu generos. Cu toate acestea, o cameră albă în întregime va părea anostă.
De aceea, este importantă să creezi un mix de mobilă albă și accente colorate, precum perne decorative în nuanțe vesele sau o canapea galbenă, verde sau mov.
Transparența sticlei creează efectul de spațiu mare chiar și în cea mai mică sufragerie. Astfel, nu ezita să folosești măsuțe de cafea cu suprafață din sticlă sau piese de mobilier cu vitrine sau uși transparente. Dacă ai și multă lumină naturală, aceasta va accentua efectul dorit!
Dacă ești confuz la acest pas, permite-ne să simplificăm lucrurile. Cu cât un corp de mobilă ocupă mai puțin spațiu vizual, cu atât camera va părea mai aerisită și mai mare.
De exemplu, un dulap cu uși și rafturi în interior va aglomera livingul deja foarte mic, în timp ce un corp doar cu rafturi deschise va face camera să pară mai mare decât este de fapt.
Poți opta pentru scărițe sprijinite de perete, pe care poți așeza cărți, decorațiuni și plante. La fel de bine, poți alege rafturi prinse în perete, în loc de dulapuri lungi și voluminoase, cu uși închise.
Când suprafața unei camere este mică, cea mai bună idee este să folosești spațiul mai mult pe verticală, pentru a crea senzația de tavan mai înalt și de loc mai generos.
Dacă ai nevoie de spații pentru depozitare, nu umple livingul cu dulapuri sau console voluminoase, ci prinde pe perete, aproape de tavan, corpuri care se integrează perfect în nuanța peretelui. Acestea sunt extrem de utile și pot fi ascunse foarte ușor, ieșind din raza vizuală.
Ai un tablou voluminos și foarte interesant? Pune-l pe un perete și luminează-l cu o lampă. Ai un covor colorat și inedit? Folosește-l fără să stai pe gânduri.
Chiar dacă par sfaturi contraintuitive, piesele cu personalitate distrag atenția de la dimensiunile camerei și oferă spațiului mai multă profunzime.
Pentru a maximiza spațiul din living, poți renunța la obiecte clasice, precum consola TV. Poți pune televizorul pe perete, iar spațiul de sub el poate fi folosit în alt mod sau lăsat liber, pentru a crea efectul de sufragerie spațioasă.
În final, dacă vei pune în practică sfaturile de mai sus, vei reuși să creezi un spațiu extrem de confortabil și de plăcut, în care nimeni nu va putea ghici că suprafața este, de fapt, foarte mică!