O casă curată, cu un miros plăcut și decorată în stilul preferat de fiecare familie în parte înseamnă un spațiu în care membrii ei se simt bine, întotdeauna în siguranță și se pot relaxa în voie chiar și în momentele cele mai tensionate. Unul dintre simțurile cele mai importante pentru o stare de bine este cel olfactiv, motiv pentru care e important să acorzi o atenție sporită felului în care miroase fiecare încăpere din locuința ta. Pe lângă curățenie și aerisit, un parfum de cameră poate aduce un plus de prospețime spațiului. Cum îl alegi astfel încât să fie pe placul tuturor?
Iată câteva sfaturi în alegerea și folosirea parfumului pentru casă:
Intensitatea parfumurilor originale se simte pe pielea și pe hainele tale în fiecare zi, iar mirosul lor te face să te simți mai bine în pielea ta. Același lucru se întâmplă la nivel olfactiv și cu locuința ta. Un parfum ambiental va reuși să-ți ofere o senzație plăcută ori de câte ori intri pe ușă. În acest mod mintea va percepe o stare de bine, iar acest lucru te va ajuta să te relaxezi și să uiți de stresul zilnic de la birou sau de la locul de muncă.
Parfumurile pentru casă sunt menite să transmită o anumită stare, așa că e important să știi cum să le alegi. Pe piață se regăsesc într-o varietate de forme, cu sisteme de pulverizare automată sau care îmbină cu succes și elemente decorative. De asemenea, sunt împărțite în categorii în funcție de miros, precum energizante, relaxante, calmante sau cu diverse arome fructate, dulci, florale, citrice. Și tocmai pentru că sunt atât de multe și de variante, cum faci să-l alegi pe cel potrivit, astfel încât să fie pe placul tuturor membrilor familiei?
Pentru a te asigura că nimănui din casă nu-i displace cum miroase în ambient, optează pentru parfumuri specifice fiecărui anotimp. În perioadele reci, aromele ceva mai concentrate și mai puternice sunt ideale, în timp ce în sezonul cald, mirosurile ar trebui să fie fresh și discrete. În fond, principiile aplicate parfumurilor aplicate pe piele sunt cam aceleași și pentru cele care se împrăștie într-un spațiu.
Așadar, iarna alege mirosuri condimentate, de scorțișoară, brad, pin, portocale și mandarine. Atunci când primăvara își face apariția, schimbă-l cu arome fresh, de flori proaspete, specifice sezonului. Optează pentru liliac, bujori, frezii, lăcrămioare, iasomie sau orice altă floare de primăvară. Vara, temperaturile se resimt ceva mai puternic, astfel că mirosul trebuie să fie dat de un parfum pentru casă cât mai proaspăt. Ideale sunt aromele oceanice, fresh, în combinație de cele florale și citrice. Miros de măr sau lămâie vara? Sigur că da! Toamna aduce cu pași repezi frigul, iar intensitatea parfumurilor pentru casă crește din nou. Notele de lemn, în combinație cu măr copt, scorțișoară, dovleac, vanilie și miere sunt ideale pentru a vă desfăta simțurile în propria locuință, într-o zi răcoroasă de toamnă.
Alege parfumuri pentru casă în ton cu sezonul și în funcție de preferințele familiei. Optează pentru varianta celor automate, care au avantajul de a reîmprospăta periodic mirosul. De asemenea, dacă îți dorești și un element decorativ, sticlele cu bile parfumate și bețe din bambus sunt potrivite oricărui stil interior. Nu uita că locul unde le așezi e important, mai ales pentru cele care pulverizează automat în aer parfumul. Ferește-le de un contact direct cu corpul! Așează-le cât mai sus, astfel încât particulele de parfum să fie împrăștiate în toată încăperea.