Dacă îți place să mergi la cumpărături, probabil că nu ai simțit aceeași bucurie atunci când a trebuit să alegi hăinuțe pentru copii. Oferta disponibilă este incredibil de largă, de la pijamale de fete până la sacouri pentru băieți, astfel încât poate fi destul de greu să iei decizia potrivită. Cu siguranță vrei să îi oferi copilului tău cele mai bune, haine, dar ce înseamnă asta? Află în continuare care sunt cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont, astfel încât investiția pe care o faci în hăinuțele pentru copil să fie una inteligentă.
Mișcările celui mic nu trebuie să fie restricționate de hainele pe care le poartă. Alege modele confortabile, cu design adecvat vârstei copilului, fără multe cusături sau elemente de prindere care pot răni ori zgâria. Alege haine care sunt ușor de îmbrăcat și dezbrăcat, astfel încât să îl încurajeze pe cel mic să devină independent. Talia cu elastic și bluzele sunt o variantă excelentă pentru ca cel mic să învețe să se îmbrace singur, deoarece fermoarele și nasturii pot fi destul de dificile. De asemenea, dacă ai un bebeluș care mai poartă încă scutece, îți va fi mult mai ușor să-l schimbi, fără prea mult efort.
Copiii nu rămân mici pentru totdeauna, așa că poți fi tentat să alegi o măsură mai mare la haine, astfel încât să le poată îmbrăca mai mult timp. Poate fi o alegere înțeleaptă să cumperi haine mai largi, astfel încât să ofere lejeritate la purtat, dar regula generală este să te oprești la măsura adecvată.
Pentru copiii foarte mici, bebeluși, este recomandat să nu alegi haine colorate în culori vii. Specialiștii ne spun că acest detaliu le poate afecta vederea în mod negativ. Sunt recomandate hainele în culori pastelate, cum ar fi bej, albastru, vernil, etc. Pentru copiii mai mari nu există restricții, te poți ghida după pasiunile lor și preferințele tale. În orice caz, alege haine în culori vesele, potrivite pentru copii.
Mașina de spălat este cel mai bun prieten al părinților, așa că este obligatoriu să cumperi haine care se pretează la spălare automată. Gândește-te cât timp și energie vei salva dacă nu vei fi nevoită să speli toate hainele celui mic, de mână. Un alt criteriu este să poată fi spălate la diverse temperaturi și împreună cu alte haine. Îmbrăcămintea mai ieftină poate fi atractivă în primă instanță, dar după prima spălare poți să ai surpriza neplăcută să descoperi că și-a pierdut forma sau culoare. Verificarea etichetelor și respectarea instrucțiunilor sunt o modalitate excelentă pentru a cumpăra și a păstra în stare bună hainele copiilor.
Nu în ultimul rând, înainte de a cumpăra haine pentru cel mic, asigură-te că știi ce își dorește. Dacă ai o fetiță care preferă pantalonii de trening, degeaba visezi să o îmbraci în rochițe cu volănașe. Iar dacă băiatul tău este mai conservator, nu îi cumpăra blugi cu rupturi sau tricouri cu imprimeuri. Află ce personaje preferă cei mici, care sunt culorile pe care vor să le poarte, ce materiale și modele își doresc cel mai mult. Ideal ar fi să mergeți împreună la cumpărături, dar va trebui să ai în vedere că amândoi vă puteți pierde răbdarea destul de ușor, dacă nu cădeți de acord asupra hainelor pe care să le cumpărați.