Alegerea unui set nou de anvelope este o responsabilitate importantă. Asta se datorează în primul rând multitudinii de criterii de care trebuie să ții cont, dar și faptului că nu este o decizie pe care trebuie să o faci frecvent. În plus, există o probabilitate foarte mare ca de fiecare dată când cumperi anvelope, să o faci pentru o altă mașină. Este ca și cum ai începe mereu același proces de documentare, iar pentru a-ți mai ușor am pregătit un articol cuprinzător.
Anvelopele sunt singurul contact al mașinii cu șoseaua și cele care permit deplasarea pe drum. Orice problemă majoră cu anvelopele poate transforma o călătorie obișnuită într-un eveniment periculos. Nu există anvelope perfecte pe care să le cumperi, există în schimb, alegerea perfectă pentru tine.
Verifică care sunt cele mai bune oferte pentru anvelope all season pentru autoturisme și autoutilitare, iar în continuare poți afla la ce trebuie să fii atent.
Este un detaliu specificat în manualul proprietarului. Dacă ți-e mai ușor, poți verifica autocolantul special lipit lângă portiera șoferului sau în interiorul capacului clapetei de la rezervorul de combustibil. Toto acolo vei putea afla și presiunea indicată pentru anvelope.
Este un parametru indicat de primele trei cifre ale etichetei anvelopei. De exemplu, dacă pe etichetă scrie P197 / 40 / R15 / V, asta însemnă că avem de-a face cu o anvelopă de 17 mm. Lățimea anvelopei este importantă pentru aderență, cu cât lățimea este mai mare, cu atât anvelopa este mai sigură. Cu toate acestea, dezavantajul anvelopelor late este zgomotul mai mare în timpul deplasării cu mașina. O anvelopă mai îngustă nu oferă o aderență la fel de mare, însă datorită zonei de contact mai mici, produce un zgomot redus.
Este un indicator strâns legat de lățimea anvelopei. Este vorba despre grosimea peretelui lateral, ca procent din lățimea anvelopei. Valoarea profilului anvelopei poate fi găsit pe etichetă. În exemplul de mai sus, profilul anvelopei este de 40, care este o valoare medie. Un profil pese 50 este considerat înalt și oferă mai multă protecție și o acționare mai confortabilă. În schimb, un profil mai mic, înseamnă o anvelopă cu pereți laterali înguști, iar asta predispune la o deteriorare mai rapidă.
Este specificată pe eticheta anvelopei, în exemplul de mai sus vorbim despre dimensiunea R15. Este important ca anvelopele să aibă exact dimensiunea specificată de producătorul mașini, în caz contrar pot exista multe incidente nefericite.
Este reprezentată de ultima literă din codul anvelopei. În exemplul prezentat aici, este indicatorul V. Există mai mulți indicatori, fiecare corespunzând unei anumite viteze, astfel:
Q – 160 km/h
S – 180 km/h
T – 190 km/h
U – 200 km/h
H – 210 km/h
V – 240 km/h
W – 270 km/h
Y – 300 km / h
(Y) – Peste 300 km / h
Există trei variante pentru modelul benzii de rulare: simetrică, direcțională și asimetrică.