Cum decorezi camera copilului înainte de petrecere?
Cum decorezi camera copilului înainte de petrecere?
12/01/2022
Lista pentru maternitate - ce trebuie să cumperi
Lista pentru maternitate – ce trebuie să cumperi
12/01/2022

Cele mai importante scule electrice de care ai nevoie într-o gospodărie

Cele mai importante scule electrice de care ai nevoie într-o gospodărie

Cele mai importante scule electrice de care ai nevoie într-o gospodărie

Într-o gospodărie există mereu lucrări de făcut, iar cea mai mare parte a acestora necesită utilizarea sculelor electrice. Iată care sunt sculele cele mai utilizate și care este rolul acestora atunci când vine vorba despre realizarea de proiecte profesionale sau proiecte DIY.

Ciocan rotopercutor

Ciocanul rotopercutor este probabil una dintre cele mai cunoscute scule electrice de mana. Cu ajutorul unui ciocan rotopercutor poți găuri, poți demonta anumite materiale de construcție sau poți sparge betonul, în funcție de natura proiectului tău. 

Un astfel de produs devine deosebit de util atunci când ai de decopertat anumite straturi de acoperire, atunci când trebuie să pozezi pe pereți anumite obiecte sau în lucrări mai mici, de tipul găuririi punctuale a unor materiale de construcții în vederea realizării unor prinderi. 

Bormașina

Foarte aproape de ciocanul rotopercutor este și bormașina. Bormașinile moderne te ajută să efectuezi orice lucrare de prindere a obiectelor de anumite suprafețe, joacă rol de autofiletantă, iar în același timp te ajută și cu procesul invers, de desfiletare a elementelor de prindere, și chiar și cu frezarea. Bormașina a fost gândită ca o mașină de găurit, iar în timp a devenit una dintre cele mai cunoscute scule electrice de mână folosite în toată lumea. 

Polizorul unghiular (flexul)

Pentru lucrări de tăiere a pieselor din lemn, metal, plastic sau chiar piatră polizorul unghiular este cea mai bună soluție. Flexul poate fi de asemenea folosit și pentru șlefuirea elementelor, iar din acest motiv el devine indispensabil din orice gospodărie. 

Este important însă să ai în vedere alegerea unui polizor unghiular alimentat electric dacă ai un volum foarte mare de lucrări, sau să folosești un flex cu acumulatori în cazul în care proiectele tale sunt de mici dimensiuni. 

Compresorul

Compresoarele au largă utilitate, putând fi folosite într-o varietate de operațiuni. De la umflarea roților de la mașină la lucrări de vopsitorie, compresoarele au menirea de a te ajuta, prin simpla acțiune a aerului comprimat. Vei vedea că orice acțiune se va realiza cu o mai mare ușurință atunci când folosești un compresor, deoarece forța acestuia te ajută să realizezi rapid chiar și cele mai laborioase task-uri. 

Pistolul de lipit

Acolo unde este nevoie de o îmbinare specială a materialelor devine foarte important să ai la îndemână un pistol de lipit. Utilizarea pistolului de lipit necesită anumite cunoștințe, fiind un obiect specific îndeosebi lucrărilor electronice. 

De aceea este indicat să apelezi la un ajutor în momentul în care folosești pistolul de lipit sau să înveți foarte bine detaliile de utilizare ale acestuia, dacă vrei să realizezi lucrări în regie proprie. 

Fierăstrău circular

Folosite în general pentru gospodării de tip casă, aceste produse sunt folosite pentru prelucrarea și tăierea lemnului. Este necesar ca procesul de tăiere să fie realizat de către persoane cu experiență, care înțeleg regulile de utilizare ale unui astfel de fierăstrău. Mișcarea circulară rapidă a fierăstrăului poate produce accidentări, iar din acest motiv protecția ar trebui să fie foarte importantă. 

Rindeaua electrică

Un produs foarte util în gospodărie, destinat prelucrării suprafețelor de lemn este rindeaua. Rindeaua ajută la șlefuirea și finisarea suprafețelor din lemn, fiind utilă mai ales în cadrul elementelor folosite pentru pardoseli.  

Rindeaua electrică te ajută să economisești foarte mult timp, comparativ cu o rindea manuală. Efortul depus și timpul alocat sunt mai mult decât reduse la jumătate, iar acest lucru dovedește importanța unui astfel de produs. 

Sculele electrice aduc avantaje notabile, timpul alocat lucrărilor fiind cel mai mare câștig. Aceste scule nu ar trebui să lipsească din nicio gospodărie, deoarece acestea te ajută să lucrezi eficient și să te bucuri de lucrări de calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *