Răceala este o infecție respiratorie ușoară, care apare în sezonul rece, fiind însoțită de o serie de simptome neplăcute. Nu e nimic grav, însă nasul înfundat, tusea dar și durerile în gât, de cap sau musculare sunt simptome de care oricine vrea să scape cât mai repede. Din fericire, pentru formele ușoare nu este nevoie să mergi la medic, întrucât boala va trece de la sine; pentru a grăbi vindecarea, poți apela și la o serie de remedii care să-ți ajute sistemul imunitar.
Produsele naturiste sunt cea mai bună metodă de a scăpa mai repede de răceală, așa că ți-am pregătit o listă cu unele dintre cele mai eficiente:
Se știe că vitamina C este principalul remediu împotriva răcelii și gripei; mai puțin cunoscut este faptul că, de departe, cea mai mare cantitate din această vitamină o găsim în pătrunjel. Desigur, lămâile și citricele, în general, sunt recunoscute pentru conținutul bogat de vitamina C, însă pătrunjelul le depășește pe toate la acest capitol. Astfel, 100 de grame de pătrunjel conțin 200 de miligrame de vitamina C, față de cele 128 de miligrame conținute în sucul de lămâie. Astfel, salatele, supele sau tocănițele cu mult pătrunjel fac minuni în cazul răcelii, dacă frunzele sunt adăugate crude, fără să fie preparate termic.
Despre usturoi se spune că este cel mai puternic antibiotic natural, având totodată un puternic efect și împotriva virusurilor. Trebuie să știi însă că răceala nu se tratează cu antibiotice, fiind o afecțiune cauzată de un virus, în timp ce antibioticele sunt eficiente doar împotriva infecțiilor provocate de bacterii. Cu toate acestea, usturoiul ajută la vindecarea răcelii, având și un puternic efect antiinflamator. Este de preferat să îl consumi crud, pentru a-și păstra toate proprietățile, însă trebuie să ai grijă la cantitate dacă ai un stomac sensibil sau dacă ai tensiunea scăzută.
Ananasul nu poate fi încadrat în categoria leacurilor „băbești”, fiind un aliment pătruns mai recent pe piața din România, însă calitățile sale curative au fost rapid puse în valoare. Se spune despre ananas că este cam de cinci ori mai eficient decât siropul de tuse, datorită unei enzime denumite bromelaină, care se găsește în fructe. Aceasta are proprietăți antiinflamatoare, calmând astfel gâtul iritat și ajutând la eliberarea căilor respiratori. Poate fi consumat crud sau sub formă de suc proaspăt, fiind mai puțin recomandată varianta conservată, sub formă de compot. Totodată, ananasul conține și un mix de vitamine și minerale care fortifică sistemul imunitar.
Aproape că nu există discuție despre remedii naturiste în care să nu fie menționat și ceaiul verde. Acesta are numeroase beneficii pentru sănătate, nu doar în cazul răcelii. În ceea ce privește subiectul care ne interesează pe noi, ceaiul verde are un conținut bogat de antioxidanți, care ajută la buna funcționare a sistemului imunitar. În cazul în care ai răcit, ceaiul verde va ajuta sistemul tău imunitar să lupte cu virusul, însă poți consuma această băutură și în scop preventiv. Cum spuneam, ceaiul verde fortifică sistemul imunitar, care va fi mai eficient în anihilarea virusului ce provoacă răceala, înainte ca acesta să declanșeze infecția respiratorie.
Pentru sezonul rece, sezon care bate la ușă, te poți baza pe produsele naturiste de la Fares. Acestea sunt disponibile într-o gamă foarte variată, atât împotriva răcelii cât și pentru alte probleme de sănătate care pot fi tratate cu ajutorul ingredientelor naturale.
Nu uita însă că este mai ușor să previi decât să tratezi, așa că trebuie să îți pregătești organismul pentru a fi protejat în fața infecțiilor respiratorii și altor afecțiuni specifice sezonului rece. Pentru asta, mănâncă multe fructe și legume, odihnește-te suficient în fiecare noapte și fă cât mai multă mișcare!