9 trucuri și produse eficiente pentru slăbit
9 trucuri și produse eficiente pentru slăbit
12/01/2022
Dă un restart garderobei tale în noul an! Te ajută Bobomoda!
19/01/2022

Ce este un ionizator de apă și de ce merită să investești în el

Ce este un ionizator de apă și de ce merită să investești în el

Ce este un ionizator de apă și de ce merită să investești în el

Apa este o substanță vitală organismului uman, iar calitatea acesteia este un factor important al sănătății noastre pe termen lung. Descoperă ce este un ionizator de apă și cum te poate ajuta, cum funcționează acesta și în funcție de ce criterii îl alegi pe cel mai bun.

Ce este un ionizator de apă?

Ionizatorul de apa este un aparat casnic care furnizează apă alcalină ionizată, care poate fi utilizată pentru consumul intern/extern sau pentru gătit. Ionizatoarele pot fi electrice sau non-electrice. Apa alcalină se obține cu ajutorul electrolizei directe, proces în cadrul căruia are rol separarea ionilor, astfel încât apa destinată consumului intern să beneficieze de ioni negativi.

Cum funcționează ionizatorul de apă?

Ionizatorul are o formă dreptunghiulară și se montează, cel mai adesea, sub chiuveta de la bucătărie. Pentru instalarea sa sunt necesare două componente: atât posibilitatea alimentării cu apă, cât și cu energie electrică. 

Ionizatorul se conectează întotdeauna la conducta de apă rece, iar dacă se dorește apă pentru consum, atunci trebuie neapărat ca alimentarea să se realizeze cu apă potabilă. Dacă nu ești racordat la o sursă publică de apă potabilă, care este sigură, atunci va trebui să analizezi mai întâi apa, pentru a te asigura că o poți bea fără probleme.

Care sunt beneficiile apei alcaline?

  • Este un puternic antioxidant, atât la nivel sangvin, cât și celular, îmbunătățind aspectul pielii, al părului și al tenului, oferind suplețe și elasticitate, diminuarea celulitei și întinerirea epidermei;
  • Oferă corpului mai mult oxigen și energie;
  • Echilibrează pH-ul organismului, care poate ajuta la menținerea optimă a greutății, scade oboseala cronică și ajută la reglarea proceselor fiziologice din corp;
  • Hidratează mai bine corpul decât apa normala sau dură, ajutând celulele, țesuturile și organele să funcționeze mai bine;
  • Este un puternic detoxifiant, apa fiind o sursă permanentă de curățare a corpului, care ajunge în rinichi și este filtrată, împreună cu toate impuritățile adunate din corp;
  • Mineralele ionizate sunt biocompatibile;
  • Îmbunătățește gustul mâncărurilor.

Cum alegi ionizatorul de apă?

În funcție de nevoile tale și așteptările pe care le ai de la acest dispozitiv, există mai mulți factori pe care îi poți lua în considerare atunci când faci alegerea ionizatorului. Raportul calitate-preț și experiența producătorului pe piață ar putea fi două dintre cele mai importante motive pentru care te-ai putea decide asupra unui anumit model.

Performanța filtrării și tehnologia folosite sunt alți factori esențiali, iar accesoriile sau componentele suplimentare joacă un rol important. Spre exemplu, toate ionizatoarele folosesc filtre de purificare a apei, însă nu toate prezintă același grad de eficiență.

De asemenea, este bine ca ionizatorul de apă să ofere cât mai multe opțiuni în ceea ce privește pH-ul apei, pentru ca tu să poți seta acest indicator în funcție de nevoi. Calitatea electrozilor trebuie luată în calcul, deoarece de ei depind ionizarea apei și beneficiile rezultate. Aceștia sunt, în general, fabricați din titan, putând fi placați sau acoperiți cu platină.

Ionizatorul de apă este un dispozitiv care îți poate schimba viața, oferindu-ți apă alcalină, net superioară apei obișnuite de la chiuvetă și cu proprietăți multiple pentru sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *