Top 5 tipuri de covoare potrivite pentru living
Top 5 tipuri de covoare potrivite pentru living
22/12/2021
Venituri mici: care sunt beneficiile unei cariere în videochat
Venituri mici: care sunt beneficiile unei cariere în videochat
01/01/2022

5 ponturi pentru alegerea tastaturii de gaming potrivite

5 ponturi pentru alegerea tastaturii de gaming potrivite

5 ponturi pentru alegerea tastaturii de gaming potrivite

Probabil că îți dorești cea mai bună configurație pentru sesiunile tale de gaming, dar asta poate fi destul de complicat de realizat. Deoarece costurile tuturor componentelor sunt foarte mari, este recomandat să achiziționezi în timp echipamentul pe care ți-l dorești. Tastatura este printre primele accesorii de care te poți bucura, iar noi ți-am pregătit un articol cu cele mai importante recomandări. 

Un gamer care se respectă are și o tastatură de top. Probabil că alegerea ei a fost destul de dificilă având în vedere toate opțiunile disponibile pe piață. Tehnologia, designul și prețurile diferă, poți găsi modele iluminate din fundal sau variante minimaliste. 

  • Dimensiunea

Dimensiunea tastaturilor variază, iar acest detaliu este foarte vizibil mai ales în cazul laptopurilor. Dimensiunea maximă cuprinde 104 sau 105 butoane, inclusiv secțiunea cu litere, cea numerică, săgețile și funcțiile. Unii jucători preferă să renunțe la tastatura cu dimensiune maximă, deoarece îi deranjează spațiul dintre tastele pe care le acționează cu mâna stângă și zona pentru mouse. Pe de altă parte, tastatura numerică este vitală, poți să vezi aici peste 300 de modele perfecte pentru tine. 

  • Tastatură mecanică sau cu membrană

Tastatura cu membrană beneficiază de o tehnologie destul de simplă, bazată pe o membrană de cauciuc situată sub fiecare tastă, care face contact atunci când tastele sunt apăsate. Aceste tastaturi au un preț destul de mic, deoarece sunt ușor de fabricat. Tastatura mecanică este cea mai atractivă opțiune pentru jucătorii pasionați. Tehnologia este destul de veche, fiind împrumutată de la vechile sisteme IBM. Aceste tastaturi dau dovadă de o fiabilitate înaltă și de o reacție rapidă în timpul sesiunilor de gaming. 

  • Materialul din care este confecționată

Acest aspect nu trebuie neglijat atunci când îți alegi tastatura, deoarece are un impact direct asupra rezistenței și duratei de utilizare. Tastaturile pot fi fabricare din ABS (acrilonitril butadiena stiren) sau PBT (tereftalat de polibutilenă). Prima variantă are un preț ridicat, dar și proprietăți pe măsură. Este rezistentă la temperaturi înalte și nu se tocește. Este utilizată în special la modelele de top, iar prețul este justificat dacă privim achiziționarea unei tastaturi calitative ca pe o investiție pe termen lung. A doua variantă este ieftină și ușoară, dar prezintă dezavantajul că tastele se pot toci și nu este rezistentă la temperaturi înalte. Este utilizată la modelele de nivel mediu și redus.

  • Iluminarea din fundal

Majoritatea tastaturilor de gaming sunt iluminate din interior. Există varianta monocolor, cu o singură nuanță sau varianta RPG, cu aproximativ 16 milioane de nuanțe. Unele modele permit personalizarea iluminării pentru fiecare tastă individual. Cu cât iluminarea poate fi personalizată mai mult, atât din punct de vedere al culorii, dar și al intensității, cu atât prețul tastaturii va fi mai mare. 

  • Conexiunea

Există două tipuri de conexiune, cu fir și wireless. Tastaturile cu fir sunt cele mai vechi variante și te poți baza pe ele chiar dacă par mai greoaie. Tastaturile wireless beneficiază de două tipuri de tehnologii: Prin USB sau PS/2.

  • USB este un slot clasic, dar care poate prezenta anumite dezavantaje. Dacă magistrala USB este supraîncărcată cu alte conexiuni, pot apărea lag-uri majore în utilizare. Un alt dezavantaj major este restricționarea numărului de accesări simultane. 
  • PS/2 este o conexiune bună, dar oarecum depășită din punct de vedere tehnologic, așa că poate fi destul de greu de găsit. Prezintă avantajele de a permite accesări simultane nelimitate, precum și o reacție instantanee a sistemului, care elimină orice tip de întârziere.

Dacă ești un gamer pasionat, cu siguranță ai nevoie de o tastatură ce îți poate garanta succesul în toate misiunile în care te implici. Alături de un mouse de calitate și o pereche de căști grozave, tastatura de gaming este tot ce ai nevoie pentru o experiență de top.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *